1-1: به آدرس نرم افزار مدیریت کتابخانه 192.168.96.41 بروید
راهنمای استفاده از کتابخانه دیجیتال
2-1: در قسمت ورود به سیستم نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد کنید (برای دانشجویان نام کاربری شماره دانشجویی و کلمه عبورشماره ملی میباشد).
3-1: پس از ورود به صفحه کاربری خود در قسمت جستجوی بالای صفحه علامت% را وارد کنید تا نرم¬افزار تمام منابع کتابخانه(اعم از چاپی و غیرچاپی را فراخوانی کند.
4-1: ستون های 3و4 حاوی کتب دیجیتال فارسی و لاتین میباشد که برای نمونه قسمت کتب لاتین را بررسی میکنیم؛ این علامت نشاندهنده وجود فایل دیجیتال برای عنوان مورد نظر است.
5-1: با کلیک بر روی علامت فوق الذکر به منبع دیجیتال ارجاع داده میشوید.
6-1: برای دانلود صفحاتی از کتاب دیجیتال (تا سقف مجاز برای دانلود) به این قسمت مراجعه و صفحات مورد نظرمان را وارد میکنیم.
2- پایگاههای اطلاعاتی
پایگاه های اطلاعاتی در واقع بستری در راستای برآورده کردن نیاز اطلاعاتی پژوهشگر در کمترین زمان ممکن می باشد. پایگاههای اطلاعاتی خود دارای ویژگیهایی میباشند که اهم این ویژگیها بهشرح ذیل است:
1-2: دسترسی پذیری
دسترسی پذیر بودن یک پایگاه اطلاعاتی بدین معناست که آیا هر پژوهشگری اجازه ورود به آن پایگاه و استفاده از منابع آن را دارد یا نه؟ از دیدگاه دسترسپذیر بودن پایگاه، پایگاهها به دو دسته تقسیمبندی میشوند:
- دسترسی آزاد: بدین معنی که هر پژوهشگری میتواند وارد پایگاه شده و از منابع آنها استفاده کند، مانند PubMed
- دسترسی اشتراکی: برای ورود به این پایگاهها پژوهشگر باید حتما هزینه اشتراک آنها را پرداخته و نام کاربری، کلمه عبور دریافت کرده باشد مانند Scopus
2-2: محتوای پایگاه
اینکه پایگاه دارای چه نوع منبع اطلاعاتی است، بهطور مثال اگر پژوهشگری بهدنبال مقالهای در مورد موضوعی خاص میگردد میتواند در پایگاههایی چون Science Direct مراجعه کنید.
دستهبندی محتوایی پایگاهها:
- مقالات
- کتابها
- پایاننامهها
- منابع مبتنی بر شواهد
- چند رسانهایها
- آموزش به بیمار
در کلاسهایی که برگزار میشود (بهصورت حضوری یا وبینار)نحوه ایجاد حساب کابری، جستجو، دانلود وغیره برای هر پایگاه اطلاعاتی آموزش داده میشود.